Stress hjælp

Der er flere forskellige udgifter, som eksisterer i ens privatøkonomi. I dit driftsbudget er der fx telefoni. Og der er en masse steder, hvor du kan spare penge. Her er en række gode tricks, som du kan benytte uden beregning.

Den sikreste metode for os til at blive stenrig på, er ved hjælp af en pensionsopsparing. Det postulerede en klog person engang. For dig er det nominielt den mest plausible måde at blive styrtende rig på. Så vi bør gennemtænke, at sætte sig mere ind i alderspension, med de værdifulde potentialer, der er i din pension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du skal nøjeseende spekulere på dine nødvendige behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du godt kan leve uden. Det er en risiko, du må medtage. Efter du har valgt, så drejer det om at skalere dine forsikringsdækninger ned til et nødvendighedsniveau. Skal din forsikring kun forsikre f.eks. 100.000 kr. og kan du nøjes med en egenbetaling på 11.000 dkk, hvis din egendom nedbrænder til aske?

Pengeinstitutter er også et sted, hvor der kan være mange penge at bespare. Differencen mellem de mest kostbare og de billigste banker er enorm. Vi snakker om, op imod 2.900 kr om måneden for en middelset famillie plus reallån. Lån til køb af ejerbolig er det største enkeltstående køb, som man har. Lån er den ting du bør være fokuseret på, når du skal fintune din private finanser. En ting er renteudgifter, men også handlekursen er kritisk. Låneomlægning er det, som kan accelerere din økonomi. En vigtigere faktor er udskydelse af lån. Lån kan associeres med eksaltering af tid. Hvis du kan vente med lån fx. 1 år med at låne pengene og i stedet for spare op i hele perioden, så får du nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos den rigtige fagforening, så får du mulighed for at få en smule medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er for resten mange at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg via lønaftalen. Men du kan altid prioritere blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med forsikring og sundhed – så gennemtænk om det er det smarteste at melde dig ud, hvis du lider af for eksempel muskelbesvær.

Maden er den del i din private finanser, som udgør den klart største andel. Nogle kan fungere for et meget lille beløb, hver md., så er der andre, som bruger meget store summer på feks. lækker fastfood. Et er hvis du køber din mad ude i byen på enten spiserestaurant eller grillbiks – men den rigtig store pengesynd er den mad du køber og tilbereder hjemme. Her findes der det klassiske madindkøb i supermarkeder, som man tager med hjem. Uheldigvis er man skydeskive for impulsindkøb, der har den konsekvens at kassekvitteringen stiger. Et godt råd er, at du indkøber dine dagligvarer online, på de gode online supermarkeder. Der kan man enten handle de normale madindkøb, men yderligere også de dejlige fristende sortiment af måltidskasser.

Du bør altså efterse dine forbrug, så du drosler ned indenfor alle områder af din budget. Så kan du ende med at besidde et langt større rådighedsbeløb til de sjove ting af tilværelsen. Tak fordi du læste min blog.