Sundhedsordning

Der er en række forskellige udgifter, som findes i ens private økonomi. I vores privatbudget er der fx. varme. Og der er en masse steder, hvor vi kan spare nogle slanter. Her er de bedste gode finter, som du kan læse gratis.

Den nemmeste fremgangsmåde for os til at blive stenrig på, er kva en pensionsordning. Det postulerede en fag person engang. For os er det gennemsnitligt den mest sandsynlige måde at blive rig på. Så du bør gennemtænke, at sætte sig ind i alderspension, med de værdiskabende potentialer, der er i din pensionsordning.

Forsikringer er det man får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dækninger. Du skal strikt gennemtænke dine reelle behov og ikke gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringer, du slet ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Bagefter du har valgt, så drejer det om at drosle dine forsikringer ned til et basalt niveau. Skal din forsikring udelukkende dække fx 120.000 kroner eller/og kan du acceptere en egen betaling på 7.000 kr, hvis din bopæl nedbrænder helt?

Banker er ligeledes et sted, hvor der tit er mange penge at hente. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede pengeinstitutter er utrolig. Vi snakker om, op mod 3.800 kr. om måneden for en middelset husstand + boliglån. Lån til hus er det største isolerede køb, som man møder i hele sit liv. Mange lån er stor stil noget du skal være opmærksom på, når du vil forbedre din private finanser. En ting er morrenter, men også handlekursen er vigtig. Lånomlægning er en ting, der kan forbedre din private økonomi. En anden vigtig faktor er udskydelse af lån. Lån kan paralleliseres med forcering af tid. Hvis du kan afvente fx. 15 måneder med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt lånstørrelsen, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos et fagforbund, så får du ret til en del fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er for resten mange penge at spare på en billig fagforening. Nogle lønmodtagere har automatisk valg af fagforening igennem fagaftale. Men du kan altid prioritere kun at nøjes med en a kasse. Fagforbund kan bistå dig med almindelige forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er det smarteste at melde dig ud, hvis du lider af fx kritisk sygdom.

Maden er det område i din økonomi, som udgør den aller største del. Visse folk kan overleve for et ultra lille rådighedsbeløb, hver md., så er der andremennesker, der spenderer meget store pengebeløb på f.eks. dyr restaurantmad. En ting er når du køber mad ude i byen på enten sandwichbar eller take away – men den virkelig store pengesynd er den mad du køber og bager der hjemme. I dette tilfælde er der det normale madkøb i supermarkeder, som du slæber hjem. Uheldigvis er man gidsel for fristende køb, der har den konsekvens at indkøbssedlen bliver længere. Et godt råd er, at du indkøber dine madvarer via nettet, på det voksende antal digitale supermarkeder. Der kan du enten købe de normale madvarer, men også de dejlige fristende udbud af måltidskasser.

Du skal altså efterse dine kontoudtog, så du nedskærer indenfor alle dele af din økonomi. Så kan du ende op med at få et langt sjovere slutbeløb til de lækre dele i tilværelsen. Tusind tak fordi du så siden.