Skift bank

Der er mange forskellige udgifter, der eksisterer i vores privatøkonomi. I et regnskab er der fx. husleje. Men der er en masse områder, hvor man kan spare . Her er nogle gode finter, som du kan læse gratis.

Den nemmeste måde for danskerne at blive ved muffen på, er via en pension. Det postulerede en intelligent vismand en gang. For den jævne dansker er det normalt den mest realistiske metode at blive velstående på. Så vi bør gennemtænke, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de værdiskabende potentialer, der er i din alderspension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du bør nøje tænke over dine reelle behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der kan være forsikringsdækninger, du egentlig ikke har brug for eller som du godt kan være foruden. Det er en reel risiko, du må tage. Efter du har valgt, så handler det om at flytte dine forsikringsdækninger ned på et lavt niveau. Skal din husforsikring kun forsikre feks. 105.000 kroner og kan du nøjes med en egenbetaling på 8.000 dkk, hvis lejlighed brænder ned til aske?

Din bank er ligeledes et sted, hvor der tit er store penge at spare. Afvigelsen mellem de mest kostbare og de billige banker er enorm. Vi hører om, op mod 3.800 kroner per måned for en typisk husstand og real kredit. Lån til køb af bolig er det største enkeltstående køb, som man har i hele sit liv. Lån er i det hele taget det vigtigste du bør være fokuseret på, når du skal fintune din økonomi. En ting er renter, men også kursen er vigtig. Lånomlægning er en ting, som kan accelerere din private finanser. En anden vigtig faktor er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis du kan vente for eksempel 13 mdr. med at låne pengene og i stedet for spare ligesvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du med hos en fagforening, så har du adgang til en stribe fordele. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er for resten en del at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har forceret fagforeningsvalg via arbejdsgiveren. Men du kan jo vælge blot at nøjes med en akasse. Fagforbund kan bistå dig med både forsikring og sundhedsforsikringer – så overvej om det er dumt at spare de penge, hvis du haroplever f.eks. smerter.

Husholdningen er det område i din privat økonomi, som udgør den aller største andel. Visse folk kan fungere for et beskedent budget, hver måned, så er der andre personer, som spenderer meget store beløb på f.eks. fornem mad. En ting er når man køber din mad ude i byen på enten spisehus eller take away – men den rigtig store byrde er det mad du køber og steger derhjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske køb i supermarkederne, som du bærer hjem. Beklageligvis er vi skydeskive for ekstrakøb, som resulterer i at dosmersedlen løber løbsk. Et trick er, at du indkøber dine mad på nettet, på de spændende webbaserede supermarkeder. Der kan man shoppe de traditionelle madindkøb, men også de mange fristende udbud af kasser med mad.

Du skal beregne dine konti, så du drosler ned inden for alle nicher af din husstandsøkonomi. Derved kan du slutte med at besidde et meget højere slutbeløb til de rare dele af din tilværelse. Mange tak fordi du læste denne side.