Lån til en bedre lån

Vil du meget gerne optage et bedre lån, så er der enkelte vitale dele du skal forstå. Først, så bør du adskille lån på to låntyper. Vil du have et nyt lån eller vil du forandre et eksisterende lån i pensam.dk.

Selv om du er vejarbejder, så er det de selv samme forhold, der har indvirkning på dit lån. Medmindre du er konge, så er det tal og matematik. Det vil sige at pengeinstituttet er ligeglad om du virker overbevisende og har formået at opspare en stor pose penge eller leve af ingenting i 9 år. Der er altså fastlagt nogle spilleregler, som låneudbyderne skal arbejde inden for. De kan dermed ikke egenrådigt vælge at give et lån, bare fordi du lyder som en troværdig person. Hvad enten du vil låne til en Ford, Mercedes eller sågar penge til ren udskejelser, så er der nogle forskellige tråde du kan aktivere.

Vil du gerne låne til en villa, så er din bruttoindkomst afgørende, imens din eksisterende formue er mindre vigtig. Hvis du allerede bor i hus, så er det din totale låneevne, der er afgørende. Du skal have in mente, at banken skal have sikkerhed for lånet. De lovgivninger, som låneudbyderen skal overholde, er lavet for at give dig som låntager et sikkerhedsnet så, at du ikke går fallit og skal bygge hus af billig lego. Hvis man skal låne til tant og fjas, så kan alle danskere låne op til 0,25 mio. kr. på deres glatte ansigt. Et køretøj mister i modsætning til en bolig værdien hurtigt, og så er der mere lånrisiko for banken.

Når du sidder til mødet og får et nej fra rådgiveren, så må du ikke opfatte afvisningen, hverken personligt eller ultimativt. Andre bankers tolkning af kravene kan være lidt anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Du kan også bede om at vide, hvorledes du kan optimere dine kreditværdighed. Skal du f.eks. opspare en større formue, få anden løn eller bruge en anden lånetype?

Når du har fået tilbudt lånet, så skal du bare skrive under. Men også her skal du være super vågen. Nærlæs det med småt, for der kan være vigtige ting, som du bør stille spørgsmålstegn ved. Læs på internettet, f.eks. eb.dk eller borsen.dk, og læs indhold om de oprettelsesgebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse priserne på når du forhandler. Banken tager sig nemlig betalt for at lave lånet til dig.

Når lånet er tildelt, så skal du have dem på din konto. Der går oftest ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en motorcykel, er det meget vigtigt, at du ikke formøbler lånet på andre ting end det, der specifik står i lånedokumentet. I så fald bør du have en tillægskontrakt om dette.