Ejerboligerne i indre markeder

Vil du virkelig gerne have et bedre lån, så er der nogle vitale forhold du bør kunne tale med om. Fremfor alt, så kan du opdele lån på 2 lån-typer. Vil du ha’ et nyt lån eller vil du ændre et eksisterende lån.

Uanset om du er kassedame, så er det de samme faktorer, der har indflydelse på din låneevne. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at låneudbyderen er ligeglade om du fremstår overbevisende eller har formået at spare op eller leve af ingenting i 6 år. Der er fra lovens side fastsat nogle love, som låneudbyderne skal navigere indenfor. De kan derfor ikke på egen hånd vælge at godkende et udlån, fordi du fremstår som en rar person. Uanset om du vil låne til en Ford, Volvo eller sågar lommepenge til ren shopping, så er der flere tråde du kan bruge.

Hvis du vil låne til en ejerbolig, så er din årsindtægt afgørende, mens din eksisterende social kapital er mindre afgørende. Såfremt du allerede bor i ejerlejlighed, så er det din totale låneevne, der er det du skal fokusere på. Du skal tænke på, at låneudbyderen skal have sikkerhed for lånet. De retningslinjer, som låneudbyderen skal overholde, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke lån for meget. Hvis du skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. på deres glatte ansigt. En bil taber i modsætning til en bolig værdien hurtigt, og så er der øget risiko for låneudbyderen.

Når du sidder til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så må du ikke opfatte afvisningen, hverken personligt eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters fortolkning af kravene kan være noget anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Men du kan også bede om at vide, hvorledes du kan optimere dine kreditværdighed. Skal du for eksempel have en større pose penge, få en øget lån eller bruge en anden lånetype?

Efter du har fået lånet, så skal du egentlig bare underskrive. Men også her skal du være enormt påpasselig. Gennemlæs vilkårene, for der kan være essentielle ting, som du bør stille krav om. Læs på nyhedsmedier, fx pol.dk eller borsen.dk, og læs historier om de gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse prisen på i forhandlingen. Banken tager sig godt betalt for at oprette lånet til dig.

Når dit lån er tildelt, skal du have dem på din Netbank. Der går oftest ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en båd, er det væsentligt, at du ikke formøbler lånet på andre ting end, der står angivet i lånedokumentet. I tilfælde af, at du vil købe noget andet skal du have et samtykke om dette.