Marketingteknologier på epo

Vil du gerne optage et billigere lån, så er der nogle centrale forhold du bør vide noget om. Først og fremmest, så skal du adskille lån på 2 låntyper. Vil du be’ om et nyt lån eller skal du ændre et nuværende lån.

Uanset om du er internetdirektør, så er det de selv samme ting, der har indflydelse på din låneevne. Medmindre du er konge, så er det ren beregning. Dvs. at pengeinstituttet er ligeglad om du fremstår tryghedsskabende eller har evnet at opspare en stor pose penge eller leve i fattigdom i 9 år. Der er fra lovens side fastlagt nogle rammer, som låneudbyderne skal agere indenfor. De kan dermed ikke egenrådigt vælge at give et udlån, bare fordi du lyder som en flink person. Uanset om du vil låne til en BMW, Citroen eller sågar dineros til ren udskejelser, så er der lidt forskellige håndtag du kan aktivere.

Hvis du gerne vil låne til en villa, så er din årsløn kritisk, imens din eksisterende kapital er mindre afgørende. Såfremt du i forvejen bor i villa, så er det din samlede låneegnethed, som er relevant, også selvom lånet er via internettet. Du skal have in mente, at låneudbyderen skal have sikkerhed for lånet. De retningslinjer, som låneudbyderen skal overholde, er lavet for at give dig sikkerhed for, at du ikke krakker. Hvis du skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til en kvart mio. kr. uden at stille sikkerhed. En bil mister forskelligt fra en bolig værdien hurtigt, og så er der øget lånerisiko for banken.

Når du er til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så bør du aldrig opfatte afslaget, hverken som et personligt angreb eller definitivt. Andre bankers tolkning af kravene kan være lidt anderledes, hvilket kan være kritisk. Men du kan også spørge ind til, hvordan du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du f.eks. opspare en større opsparing, få anden løn eller skifte til en ny lånetype?

Idet du har fået bevilget lånet, så skal du blot sætte en krussedulle på kontrakten. Men også her skal du være afsindig påpasselig. Gennemlæs vilkårene, for der kan være essentielle ting, som du bør stille krav om. Bliv klogere på nyhedsmedier, f.eks. bt.dk og b.dk, og læs indhold om hvilke gebyrer og afgifter du kan presse priserne på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at stifte lånet til dig.

Når dit lån er tildelt, så skal du have dem overført til din bankkonto. Der går typisk ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en båd, er det vigtigt, at du ikke bruger de lånte penge på andet end det, der står i aftalen. I så fald skal du have et samtykke om dette.