Villanyt et omegns-haveblad

Vil du helt oplagt have et bedre lån, så er der nogle centrale faktorer du bør vide noget om. Indledningsvis, så bør du adskille lån på 2 lån-typer. Vil du be’ om et nyt lån eller vil du ændre et nuværende lån.

Selvom du er abonnementschef, så er det de samme parametre, der har indflydelse på dine lånemuligheder. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at banken er græskkatolsk om du virker pålidelig eller har formået at spare en masse op eller leve af ingenting i 7 år. Der er med andre ord givet nogle retningslinjer, som bankerne skal arbejde inden for. De kan dermed ikke på egen hånd vælge at give et lån, fordi du virker som en flink person. Uanset om du vil låne til en Seat, Alfa Romeo eller sågar monetos til ren fritid, så er der lidt håndtag du kan trække i.

Hvis du vil låne til en villa, så er din årsindkomst altafgørende, imens din eksisterende opsparing er andenviolin. Såfremt du allerede bor i hus, så er det din samlede kredit værdighed, der er det du skal fokusere på. Du skal have in mente, at långiveren skal have sikkerhed. De krav, som banken skal følge, er lavet for at give dig sikkerhed for, at du ikke krakker. Hvis du skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til en kvart mio. kr. på deres glatte ansigt. Et køretøj mister ulig en bolig værdien hurtigt, og så er der mindre sikkerhed for låneudbyderen.

Når du sidder til bankmødet og får et nej af bankmanden, så bør du aldrig tage afslaget, hverken som et personligt angreb eller endeligt. Andre bankers tolkning af lovgivningen kan være lidt anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Men du kan også bede om at vide, hvordan du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du f.eks. have en større formue, få anden løn eller bruge en anden lånetype?

Efter du har fået lånet, så skal du egentlig bare underskrive. Men også her skal du være afsindig vågen. Læs betingelserne, for der kan være essentielle ting, du bør stille spørgsmålstegn ved. Gå på jagt på nettet, f.eks. pol.dk og b.dk, og læs indhold om hvilke gebyrer og afgifter du kan presse priserne på når du forhandler. Banken tager sig nemlig betalt for at give lånet til dig.

Når lånet er bevilget, skal du have dem overført til din Netbank. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en campingvogn, er det meget vigtigt, at du ikke formøbler lånet på en tur til skanderborg festival, der står angivet i lånedokumentet. I så fald skal du have en godkendelse om det.