Forsikringslån

Der er mange forskellige udgifter, der eksisterer i danskernes private økonomi. I ens udgiftsbudget er der for eksempel husleje. Og der er en række poster, hvor vi kan spare. Her er udvalgte gode finter, som du kan få til kroner nul.

Den mest overkommelige metode for dig til at blive ved muffen på, er igennem en pension. Det udtalte en vis dame en gang. For mange er det nominielt den mest plausible måde at blive rig på. Så du bør spekulere på, at sætte dig mere ind i kapitalpension, med de potentialer, der findes i din pension.

Forsikringsdækninger er det vi køber i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du skal strikt overveje dine egentlige behov og ikke blindt gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringer, du ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Når du har fravalgt, så gælder det om at skalere dine forsikringer ned på et meget lavt niveau. Skal din motorcykelforsikring kun forsikre for eksempel 90.000 dkk eller/og kan du leve med en selvrisiko på 45.000 kroner, hvis dit hjem nedbrænder helt?

Din bank er også et område, hvor der vil være gode penge at hente. Forskellen mellem de mest kostbare og de mest lavprisede pengeinstitutter er større end du tror. Vi snakker om, op mod 2.700 dkk per md. for en normal husstand og real kredit. Lån til køb af villa er det største køb, som man har. Mange lån er i det hele taget noget man skal være opmærksom på, når du vil tune din private finanser. Et er renteudgifter, men også dagskursen er meget vigtig. Konvertering af lån er en ting, der kan forskønne din økonomi. En vigtigere parameter er afventning af lån. Lån kan paralleliseres med eksaltering af tid. Hvis du kan vente f.eks. ét år med at låne penge og i stedet spare ligesvarende op i perioden, så har du både nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så får du mulighed for en række medlemsfordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er en del penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget valg af fagforening igennem fagaftale. Men man kan jo prioritere kun at have en a-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med forsikringer og sundhed – så overvej om det er dumt at udmelde dig, hvis du haroplever f.eks. stress.

Din mad er det sted i din privat økonomi, som konstituerer den aller største part. Hvor nogle kan overleve for et spartansk budget, hver måned, så er der andre personer, som spenderer store beløb på fx lækker fastfood. Et er hvis du køber din mad ude på enten restaurant eller Just eat – men den absolut store synder er den mad du køber og opvarmer derhjemme. Her er der det normale køb i supermarkeder, som man tager med hjem. Uheldigvis er danskere skydeskive for spontane køb, som resulterer i at kassekvitteringen vokser. Et råd er, at du shopper dine mad på nettet, på de spændende webbaserede supermarkeder. Der kan du indkøbe normale madvarer, men yderligere også de mange nye udvalg af måltider i kasser.

Du skal gennemse dine forbrug, så du skærer ned inden for alle steder af din husstandsøkonomi. Derved kan du ende med at være i besiddelse af et langt sjovere pengebeløb til de skægge elementer af hverdagen. Tak fordi du så denne side.