Billige forsikringer

Der er utallige forskellige udgifter, der eksisterer i vores privat økonomi. I et udgiftsbudget er der feks. TV-licens. Men der er en masse områder, hvor man kan spare dumme penge. Her er en række gode finter, som du kan tilgå uden beregning.

Den nemmeste fremgangsmåde for danskerne at blive styrtende rig på, er via en pensionsordning. Det sagde en intelligent vismand for noget tid siden. For den jævne dansker er det normalt den mest plausible metode at blive velhavende på. Så man bør tænke over, at sætte sig mere ind i pension, med de værdiskabende alternativer, der findes i din pension.

Forsikringer er det man får i håbet om, aldrig nogensinde at få dem aktiveret. Du skal nøjeseende overveje dine egentlige behov og ikke blindt gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du ikke behøver eller som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må leve med. Bagefter du har valgt, så gælder det om at barbere dine forsikringer ned til et mindsteniveau. Skal din påhængsvognforsikring kun forsikre f.eks. 120.000 kroner eller/og kan du nøjes med en egenbetaling på 9.000 kr, hvis din bopæl nedbrænder til aske?

Din bank er også et sted, hvor der tit er nemme penge at spare. Differencen mellem de dyreste og de aller billigste pengeinstitutter er meget stort. Vi snakker om, op til 4.100 kroner pr. måned for en normal kerne familie + huslån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største enkelte køb, som man har. Mange lån er det vigtigste du bør være opmærksom på, hvis du vil udvikle din økonomi. En ting er renteomkostninger, men også dagskursen er betydelig. Lånomlægning er noget, som kan optimere din private finanser. Den vigtigste størrelse er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis du kan afvente feks. 1 år med at låne og i stedet spare tilsvarende op i hele perioden, så får du nedbragt din gæld, men også udgifterne til renter.

Er du medlem hos den rigtige fagforening, så får du mulighed for en stribe medlemstilbud. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er nemme penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har automatisk fagforeningsvalg gennem fagaftale. Men man kan altid prioritere blot at nøjes med en akasse. Fagforbund kan supportere dig med forsikringer og sundhed – så tænk over om det er klogt at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som fx smerter.

Dagligvarer er den del i din private finanser, som konstituerer den største part. Visse folk kan fungere for et spartansk beløb, hver md, så er der andremennesker, som spenderer meget store summer på fx eksklusiv take-out. En ting er hvis man køber din mad ude i byen på enten reastauration eller pizzasted – men den absolut store synder er den mad du køber og gør klar hjemme. På dette område findes der det traditionelle køb i supermarkederne, som man tager med hjem. Uheldigvis er mange underlagt for impulsindkøb, som medfører at bonen bliver længere. Et råd er, at du køber dine mad via nettet, på de nye virtuelle supermarkeder. Her kan man enten shoppe daglige madindkøb, men også de spændende nye udvalg af måltidskasser.

Du bør efterregne dine konti, så du drosler ned indenfor alle områder af din husøkonomi. Så kan du slutte med at få et langt større slutbeløb til de sjove dele i din tilværelse. Jeg er glad fordi du læste denne artikel.